Boek
Nederlands

De dwalenden

+1
De dwalenden
×
De dwalenden De dwalenden
In de reeks:
Genre:
Rechercheur Léon Coeur wordt naar een plek gelokt waar een meisje ligt dat op dezelfde manier is vermoord als tien jaar eerder de beste vriendin van zijn nichtje Hanna.
Titel
De dwalenden
Auteur
Samantha Stroombergen 1990-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
396 p.
ISBN
9789022591543 (paperback)

Besprekingen

Derde* thriller van Samantha Stroombergen met rechercheur Léon Coeur en zijn nichtje Hanna in de hoofdrollen. In haar met de Gouden Strop 2019 bekroonde debuut 'De witte kamer'** doet Samantha Stroombergen naast het hoofdverhaal uit de doeken hoe tien jaar eerder de dertienjarige Lena Delfosse is verkracht en vermoord, hoe haar beste vriendin Hanna op de vlucht door een auto werd geschept en voor altijd een ongelukkig been heeft en hoe Coeur de moordenaar vindt, Adam Rooijmans, die sindsdien in de gevangenis van Vught is opgesloten. 'De dwalenden' is het intrigerende vervolg op dit verhaal. Coeur krijgt een polaroid toegestuurd met de afbeelding van een vermoord meisje, plus een aanwijzing waar ze ligt. Hij weet meteen dat dit een lugubere verwijzing is naar de moord op Lena. Hoewel hij zich om gezondheidsredenen niet met het onderzoek mag bemoeien, gaan hij en Hanna toch op zoek naar de dader. Het verhaal komt wat moeizaam op gang, mede omdat kennis van 'De witte kamer' noodzakelijk …Lees verder

Over Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (10 maart 1990) is een Nederlands schrijver. Ze won in 2019 de Gouden Strop voor de beste thriller van het jaar met haar debuutroman 'De witte kamer'.

Bibliografie

Thrillers

  • 2020 - Zij die zwijgt
  • 2018 - De witte kamer

Overig

  • 1998 - Voor kinderen, door kinderen

Externe link

  • Eigen website