Boek
Nederlands

Zij die zwijgt

+1
Zij die zwijgt
×
Zij die zwijgt Zij die zwijgt
In de reeks:
Genre:
Meerdere misdaden in Leiden lijken verband met elkaar te houden, wat voor rechercheur Coeur betekent dat hij in een race tegen de klok de dader moet opsporen voordat die weer toeslaat.
Extra onderwerp
Coeur, Léon ; personage
Titel
Zij die zwijgt
Auteur
Samantha Stroombergen 1990-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
351 p.
ISBN
9789022583210 (paperback)

Besprekingen

In Leiden wordt tijdens het uitgaansweekend een jonge vrouw bloedend en in shock aangetroffen langs de gracht. Ze is mishandeld en wordt snel naar het ziekenhuis gebracht. Rechercheur Léon Coeur is toevallig snel ter plaatse en ondervraagt de vrouw. Maar deze hult zich in catatonisch stilzwijgen. Dan wordt een populaire YouTube blogger thuis dood gevonden. Een totaal andere zaak, maar Coeur heeft het idee dat de twee zaken met elkaar te maken hebben. Maar hoe? Samen met zijn team en stagiaire criminologie Hanna zoekt hij naar aanwijzingen en bewijzen. Zijn onderbuikgevoel zegt hem dat hij moet opschieten voor er nog een slachtoffer valt. Mooi uitgewerkte personages waar je meteen sympathie voor voelt. Hoofdstuk na hoofdstuk wordt de spanning opgevoerd met een onverwacht plot en ontknoping. Je ziet het niet aankomen en dat is knap voor een Nederlandse thriller. Samantha Stroombergen debuteerde met ‘De Witte Kamer’ en sleepte daarmee meteen de Gouden Strop 2019 binnen!

Over Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (10 maart 1990) is een Nederlands schrijver. Ze won in 2019 de Gouden Strop voor de beste thriller van het jaar met haar debuutroman 'De witte kamer'.

Bibliografie

Thrillers

  • 2020 - Zij die zwijgt
  • 2018 - De witte kamer

Overig

  • 1998 - Voor kinderen, door kinderen

Externe link

  • Eigen website