Digitale bib

Ook in tijden van Corona kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant. E-readers zijn te verkrijgen en je kan er een keur van E-boeken op laten zetten.

 

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

E-Fundels

Ontdek hier Fundels! Onze digitale prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen

Wat is het?

Ben je op zoek naar een interactieve manier om je kinderen (meer) te laten lezen? Dan is Fundels iets voor jou! Fundels zijn digitale prentenboeken en eerste leesboeken (AVI-boeken). Dankzij de bibliotheek kan elk lid jaarlijks 7 Fundels gratis ontlenen. Elke titel kan je 4 weken bijhouden.

Fundels prentenboeken banner

Fundels prentenboeken

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. De prentenboeken zijn beschikbaar op Apple, Android en PC.

Fundels AVI banner

Fundels AVI-boeken

Lezers tussen 6 en 10 jaar oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen. Er is een volgsysteem voorzien voor leerkrachten, zorgjuffen en logopedisten. De AVI-boekjes zijn beschikbaar in de AppStore voor op tablets en online.

Download de app!

Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store.
Klik op het 'de Bib'-logo.
Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account.
Kies het boekje dat je wil lenen.
Het boekje wordt gedownload op je toestel.

 

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.